Wednesday, 24 October 2012

handmade :) :)

assalam .. jom cuci mata tgokk handmade :)


Thursday, 18 October 2012

♥ 사랑하는 행복 주년 ♥

hye !
last 2 week is  'our anniversary yg ke 4 tahun ' :) .. nothing special on that day but the day i feel so happy and excited ..b'coz that day is monday  we could not go out to the hang out kerana si dia kerja so we just go out for dinner :) .. owkeh ! that's all i can tell because as I said there is no special on that day .. however i am still happy with him ..







for him  :
thank you for the love and take care of me ..thanks also because always there with me and always there when I need someone..and once again thank you for appearing in my life and I hope our relationship will last  forever with the blessing of God and family .. :) heartheart








✿ renung-renungkan lah ツ

# ● "Anak perempuan kita adalah AMANAH bagi kita. Jangan sesekali kita restu mereka berkahwin dengan lelaki yang tidak solat."

● "Wαnitα yαng meminαng seorαng lelαki yαng soleh itu bukαnnyα perempuαn yαng tidαk tαhu mαlu, tetαpi merekα wαnitα yαng tαhu αpα yαng merekα mαhu". :)

● Tidak ada JAMINAN wanita ‘menutup aurat’ itu SOLEHAH tapi yang pasti, wanita SOLEHAH itu pasti yang ‘menutup aurat’..



● "Ramai perempuan mampu memakai AKSESORI yang berat-berat,
tetapi mereka tidak mampu memakai TUDUNG yang ringan untuk menutup aurat .."

● Siapapun kamu dimasa silam, tidak bermakna hari ini kamu tak mampu untuk menjadi seorang muslim/muslimah yang baik ..

● Jangan malu untuk menulis tentang Islam walaupun sepotong ayat. Mana tahu dengan sepotong ayat itu berjaya menyentuh hati pembacanya :)

● ❝ Saat orang berbicara buruk mengenai kita, padahal kita tidak pernah mengusik kehidupan mereka, itu petanda bahawa kehidupan kita sebenarnya LEBIH INDAH dari mereka ❞

● Wanita yang sosial jadi rebutan untuk dipermainkan. Tetapi, wanita yang solehah jadi rebutan untuk diperisterikan.

● Awek yang bertudung tetapi berbuat maksiat, jangan dikeji dia bertudung, tetapi tegurlah perbuatan maksiatnya.

● Jangan sesekali biarkan Malaikat kanan berhenti mencatat kita.
Sedangkan Malaikat kiri "sibuk" bekerja..
Mulakan pekerjaan dengan niat yang baik..

● seandainya dirimu TIDAK MEMILIKI sesuatu yang kamu cintai, maka cintailah sesuatu yang telah kamu miliki.. jangan pinggirkan ALLAH kerana Dia yang mengurniakan rasa cinta itu..
belajar bersyukur dengan apa yang kita miliki ..

● Airmata PEREMPUAN suatu KEBIASAAN, airmata LELAKI suatu KEJUJURAN, airmata TAUBAT lagi mulia kerana terselitnya suatu PENGINSAFAN.

● ~Al-Quran is the best NOVEL. Nabi Muhammad is the best MODEL. Solat is the best EXERCISE. Zikir is the best SONG. Fasting is the best DIET. ~

● ✿..Menangis adalah satu “body language” apabila mulut anda sudah tidak mampu lagi mengungkapkan kesakitan yang dialami..✿ :)

● Al Quran tu surat cinta Allah. Azan pula call dari Allah. Solat itu pula dating dengan Allah.. ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Wednesday, 22 August 2012

selamat hari raya ..

assalam ..

first of all,sya nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN KAT SELURUH UMAT ISLAM .. =)



hurm,camne raya korang best x ??? mesti best kan ??? tapi kan ,yang paling BEST bila family semua dapat berkumpul sma-sama kn ??? hihi..
okey,sya logout dlu ... malas nk menaip entri pjang2 ..hahhaa..
good nyte ... 
-wasalam -

Wednesday, 1 August 2012

mode : puasa =)



asssalam ..
hye korang ??? watupzzz??? puasa ker x ???? hahahah!!!
korang dha buat persiapan untk raya ker ????  
cakap pasal persiapan raya ,lama lgii kan ??? ade lbih kurang 2 mggu lebihh lgii .. 
peninkkk bla tgok tmphan makin hari makin bertambah .. cam ne la nk siap kan b4 raye erk ....
kalau dha xde sorng yg tmphan ,tak de langsung .. tpi bila dha ade ,bnyak plakkk .. uwaaaa!maybe rezeki bulan ramadhan kott .terima je la kan .. xbaik tolak rezeki.. tpi yg bnyk songgeh tu ,reject jer terus .. hahahaa !(kjam sungguhhh) huaahuaaahuaaa ..
okey la ,nak log out dulu ,siapkan temphan yg memeningkan kepala sbb makin hari rase makin xde masa je nk buat pa pee .. asyikk mghadap tmphan tu jer .. hihihihih!!!
okey .. take care ^.^ 


- salam ramadhan .. wasalam -





Thursday, 26 July 2012

ramadhan datang lagii =)

assalam ..
hye korang ape cerrr ??? ape habaQ ??? hihi !
lama tol dha x update nie .. bzy... ( bzyy la sangaaddd )hiihiii! dah berhabukk daa blogg ... xde mase nk berblogger ,asyikk aktif kat facebookk jer ..btw ,skang nie tgahh bzy ngan kerja ,bsness lgi (bsness kecil je ) ..apa-apa pun skang nie dha bulan puasa dan hari nie kita dha msuk puasa yg ke 6 kn ?? rase nye blum terlambat lagi nk wish SELAMAT BERPUASA kat korang smua kn? hihi ..
nie ramadhan ke 2 sya xde bersama ayah .. erh! kalau di ingatkan buat nitis air mata jer kn .? yg pergi tetap pergi dan tak kan kembali lagii pun ... sya dapat sederkahkan alfatihah ..sesungguh nya sya rindu ayah sangad-sangad .. =(
ape ape pun semoga ramadhan nie lebih baik dari sebelum nyaa .. okey la ,sya log out dulu ..jangan xpuase erk.. berdosa tau kalau yg ABC tu xpe la .. hihihhi ..take care ..
wasalam 


Monday, 6 February 2012

syarat untuk bahagia ..

Untuk bertemu dengan orang yang tepat, kamu harus memainkan peranan yang penting juga. Ini kerana sedikit sebanyak sikap kamu mempengaruhi hubungan yang dijalin. Jadi berikut adalah empat syarat penting yang harus ada dalam diri kamu andai ingin cinta berakhir bahagia….
happiness
1. Cintailah Diri Sendiri Sebelum Kamu Mencintai Orang Lain
Kebanyakan dari kamu apabila bercinta sanggup mengetepikan kemahuan, keinginan serta keperluan diri sendiri demi insan yang bergelar kekasih. Inilah kesilapan paling besar. Andai kamu sendiri tidak belajar menyayangi diri sendiri bagaimana orang lain ingin menyayangi diri kamu. Jadi pastikan kamu sayang diri sendiri terlebih dahulu sebelum kamu ingin menyayangi orang lain.
2. Punya Pendirian Yang Tetap
Seorang yang punya pendirian akan tahu apa yang dia inginkan untuk diri dan tidak akan berubah mengikut cara orang lain biarpun orang yang di sayanginya. Inilah yang terbaik kerana apabila kamu tidak berpendirian, itulah yang menjadi punca hidup mudah dikongkong atau ditentukan oleh orang lain. Ini secara tidak langsung membuka ruang untuk orang mempermainkan hati kamu.
3. Bahagikan Hidup kamu Dengan Hal-hal Yang Lain
Paling sering berlaku, apabila kamu telah menyayangi seseorang sepenuh hidup kamu akan di habiskan untuk si dia sahaja. Segala hobi dan aktiviti kamu turut dihentikan demi untuk memberi perhatian pada si dia. Namun jangan lupa hidup ini bila kita hanya bergantung pada seseorang dan satu hal sahaja iaitu cinta, inilah punca utama yang boleh membuat kamu kecewa teramat sangat apabila hubungan yang dibina terputus di tengah jalan. Jadi belajarlah membahagikan hidup kamu dengan cinta, kerjaya, keluarga, hobi dan sebagainya. Percayalah kamu akan rasa hidup akan lebih lengkap dan bahagia bila bijak membahagikan segala-galanya dengan baik dan teratur.
4. Berkorban Biarlah Berpada-Pada
Ada yang sanggup bersusah payah dan menyakiti hati sendiri demi melihat orang yang disayangi bahagia. Tidak salah untuk berkorban namun berpada-padalah. Jangan terlalu meletakkan diri kamu serendah-rendahnya hingga sanggup biarkan diri sendiri merana semata-mata mahu menggembirakan orang lain. Hidup ini dalam hal apa pun perlu seimbang. Sekiranya si dia ingin gembira maka kamu juga ada hak untuk rasa sebegitu rupa

Thursday, 2 February 2012

assalamualaikum ..

salam ..
hye ! lme dha xupdate nie.. hari nie baru ade mase nk update .. tapikan sya xde cter la nak kongsi.. 
ermm.. sya dha xkrje lgi wat mase nie n dha jd *penanam anggur * balikk dha.. HAHAHAH! nie pn tggah cari krja gak ...rndu la plak rase nk krja kat tmpat lmk ,huh! tpi nk buat mcm mane kan??? xpe .. try kat tmpat lain plakk.. cari pngalaman kata kn.. 
- doa kan sya dpat krja cpat erk.. thnxx you !! -


5.2.2012 (ahad) nie kan ??
tau ke hari ape tuhh ??? 
yurp ! maulidur rasul .. ! mesti ramai yg buat perarakan maulidur rasul nanti kn.. pnuh sesak jln miri dgn prarakan nanti ... kalau waktu skolah dulu mmg suke join prarakan untk wakil skolah ..tapi nie dha habis skolah tgookk je jd penonton ... hihihi! tak slh kan???




salam maulidur rasul untuk semua nya ... !!











Lirik lagu Hatiku Milikmu .. ツ

Pernahkah engkau hargai cintaku yang sejati
Pernahkah engkau mengertikan diriku ini
Betapa hebatnya cintamu, memberiku sejuta pilu
Betapa agungnya asmaramu, membuatku terpaku

Disisimu ku terdiam seribu bahasa
Dihatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan ku cinta padamu
Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa pantas degupan jantungku
Mungkinkah hatiku milikmu jua
Ku sayang padamu
Kan ku abadikan dikau
Sewaktu kenangan yang manis
Yang tak mungkin aku lupa
Untuk selamanya
Kanku coretkan kenanganmu
Dalam sanubariku ini
Agar jadi yang terindah
Di dalam hidupku ini
Disisimu ku terdiam seribu bahasa
Dihatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan ku cinta padamu
Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa pantas degupan jantungku
Mungkinkah hatiku milikmu jua
Sayang padamu
Bagai bahtera dilanda badai
Gelora cinta mengoncang jiwaku
Berombak mencari daratan yang damai
Oh Cintaku
Disisimu ku terdiam seribu bahasa
Dihatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan cinta padamu
Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa pantas degupan jantungku ini
Mungkinkah hatiku milikmu jua
Sayang padamu
Kanku coretkan kenangananmu
Dalam sanubariku ini
Agar jadi yang terindah
Di dalam hidupku ini

Wednesday, 18 January 2012

KAWAN ..

Salam ..
ari nie sya xkrja .. offday .. !yeahhh ! xtau nak buat ape tu lah update blog je,lma dha rsanye xupdate .. brhabok dha pn .. HAHHAHHaahah!! esok dha krja plak,jrang ade mase nak updte blog ape smua.... busy la sngat mnggu nie bab xlma lgi CNY .. maklum lha.. pkja cina rmai yg cuti .. uwaaa~ best nyerrr cuti !! 


ehhh.. ! nak bgitau sya dpat ole2 dri kawan sya*jgn jelesss* .. nak tahu ape dia bgi??? jap erkk.. !
nah! TADAA! ..


 yerrr! nak sngat baca novel nie.. sinopsis BESTT sngad!!
 shawl biru hitam =)
 keychain from sngapore ! =)




btw,thnx a lot(s) KAWAN - myra deyh -... =) ..
okelha.. sya chow !! 
-wasalam-







Thursday, 12 January 2012

hari ini..

salam..
huh! ari nie sya maseh blom trun kja lg.. oh,goshh ! dha 5 hari tak trun erkk.. lma tol lah ...xpe.. hope esok dah dpat trun kja.. kalau asyik cuti je bla plak 'kantau' nk masukkk nie kn??.. hahha! -doakan sya cpat sembuh erk.. -.-* 
borink gak kalau xkja nie.. nak tau ape sya buat tyme cuti dmam tu.. 


nie lahhh.. 
TAAADDAAA!! ~








tulah dia yg sya buat mase sya cuti sakit 'terlebih' tuu.. hahahah! okey lah.. sya chow dulu..take care..




* p/s:: yg kat lam gamba atas tu untuk kwn2 sya kat tmpat kja.. hahaa =)





Monday, 9 January 2012

♥♥ welcome 2012 ♥♥

salam ..
now dha tahun 2012 ... hope tahun nie lebih baik dri tahun yg lepas-lepas ..for my family,my ♥, & u all smoga d'pnjangkan umo & d'murahkan rzeki .. n smoga hbngan sya n azreen kekal slamanya.. 


hmmph! skang nie sya dha krja ..huh! krja memang memenatkan,lebih baikk skolah ....lagi bessttt !! 
tapi kan skang nie sya tgah demam .. dha 2 ari tak krja ,doktor bgi Mc ..huh! pat gak brehat kat umah .. erm.. okey lah,sya out dlu,maseh dmam nie xbest la on9,nak updte blog pn xde mood .. okey.. tc ..

-wasalam-