Thursday, 18 October 2012

✿ renung-renungkan lah ツ

# ● "Anak perempuan kita adalah AMANAH bagi kita. Jangan sesekali kita restu mereka berkahwin dengan lelaki yang tidak solat."

● "Wαnitα yαng meminαng seorαng lelαki yαng soleh itu bukαnnyα perempuαn yαng tidαk tαhu mαlu, tetαpi merekα wαnitα yαng tαhu αpα yαng merekα mαhu". :)

● Tidak ada JAMINAN wanita ‘menutup aurat’ itu SOLEHAH tapi yang pasti, wanita SOLEHAH itu pasti yang ‘menutup aurat’..● "Ramai perempuan mampu memakai AKSESORI yang berat-berat,
tetapi mereka tidak mampu memakai TUDUNG yang ringan untuk menutup aurat .."

● Siapapun kamu dimasa silam, tidak bermakna hari ini kamu tak mampu untuk menjadi seorang muslim/muslimah yang baik ..

● Jangan malu untuk menulis tentang Islam walaupun sepotong ayat. Mana tahu dengan sepotong ayat itu berjaya menyentuh hati pembacanya :)

● ❝ Saat orang berbicara buruk mengenai kita, padahal kita tidak pernah mengusik kehidupan mereka, itu petanda bahawa kehidupan kita sebenarnya LEBIH INDAH dari mereka ❞

● Wanita yang sosial jadi rebutan untuk dipermainkan. Tetapi, wanita yang solehah jadi rebutan untuk diperisterikan.

● Awek yang bertudung tetapi berbuat maksiat, jangan dikeji dia bertudung, tetapi tegurlah perbuatan maksiatnya.

● Jangan sesekali biarkan Malaikat kanan berhenti mencatat kita.
Sedangkan Malaikat kiri "sibuk" bekerja..
Mulakan pekerjaan dengan niat yang baik..

● seandainya dirimu TIDAK MEMILIKI sesuatu yang kamu cintai, maka cintailah sesuatu yang telah kamu miliki.. jangan pinggirkan ALLAH kerana Dia yang mengurniakan rasa cinta itu..
belajar bersyukur dengan apa yang kita miliki ..

● Airmata PEREMPUAN suatu KEBIASAAN, airmata LELAKI suatu KEJUJURAN, airmata TAUBAT lagi mulia kerana terselitnya suatu PENGINSAFAN.

● ~Al-Quran is the best NOVEL. Nabi Muhammad is the best MODEL. Solat is the best EXERCISE. Zikir is the best SONG. Fasting is the best DIET. ~

● ✿..Menangis adalah satu “body language” apabila mulut anda sudah tidak mampu lagi mengungkapkan kesakitan yang dialami..✿ :)

● Al Quran tu surat cinta Allah. Azan pula call dari Allah. Solat itu pula dating dengan Allah.. ♥ ♥ ♥ ♥ ♥